Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

KLIP gaat digitaal

21/03/2014

Het Kabel- en Leidinginformatieportaal (KLIP) is een webtoepassing die er sinds 2007 voor zorgt dat aannemers van grondwerken makkelijker en sneller informatie aangereikt krijgen over de ligging van kabels en leidingen.

Vanaf 2015 zet het KLIP een belangrijke stap vooruit: informatie over kabels en leidingen zal nog sneller, digitaal en volgens een uniform model aangereikt kunnen worden.

De bezoekers aan Shopt IT (8 mei, Hilton Antwerpen) kunnen langs gaan in de sessie van AGIV. Daar krijgen ze toelichting hoe en tegen wanneer dit gerealiseerd wordt, wat hiervoor verwacht wordt van de kabel- en leidingbeheerders en welke voordelen dit oplevert voor alle partijen.

Met de invoering van deze nieuwe fase van het KLIP kunnen planaanvragen vrijwel automatisch afgehandeld worden en zullen de plannen beter leesbaar zijn. Dit moet leiden tot een verdere daling van het aantal schadegevallen bij grondwerken.