Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Realdolmen mag Vlaamse ICT-aankoopkanaal beheren

26/03/2014

De Vlaamse Gemeenschap heeft de raamovereenkomst voor het beheren van een elektronische marktplaats gegund aan RealDolmen. Het bedrijf haalde het daarbij van Econocom en Systemat. 
Alle Vlaamse entiteiten – de 13 ministeries, kabinetten, het Vlaams Parlement, maar ook de openbare instellingen, agentschappen, lokale en provinciale besturen – zullen van deze marktplaats gebruik kunnen maken. De bedoeling is dat zij het materiaal (hardware en software) voor hun verschillende ict-projecten zullen kunnen aankopen via de op te zetten e-marktplaats. RealDolmen bouwt en beheert met andere woorden het volledige Vlaamse ict-aankoopkanaal en dit voor de komende vier jaar. Het gaat voor alle duidelijkheid dus niet om om de eigenlijke ict-producten en –diensten (bijvoorbeeld een uitgebreidere waarborg), maar enkel over de e-marketplace.

De raamovereenkomst past binnen de gemeenschappelijke ict-dienstverlening die de overheid wil opzetten vanaf 2015. In het kader daarvan wordt het nu vooral uitkijken wie met het nieuwe grootschalige Vlaamse outsourcingscontract aan de haal gaat: HP-Belgacom, Atos of IBM.