Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

HP-Belgacom winnen groot Vlaams outsourcingscontract

27/03/2014

HP en Belgacom zijn er opnieuw in geslaagd om het Vlaams outsourcingscontract in de wacht te slepen. Grote verliezers zijn Atos en IBM. De kogel is door de kerk. HP en Belgacom verlengen hun contract bij de Vlaamse overheid voor de periode van 2015 tot 2022. Dat wordt door diverse bronnen bevestigd. Zoals gebruikelijk bij dergelijke overheidsopdrachten is er wel nog een periode van 15 kalenderdagen waarbij de concurrenten bezwaren kunnen indienen. Het gaat om Atos en IBM.
HP en Belgacom winnen de opdrachten ‘exploitatiegebonden ict-diensten’ en ‘ontwikkelingsprojecten’. De Vlaamse overheid kiest daarmee voor continuïteit. Het is al de derde keer dat deze tandem de reuzenbestelling binnenhaalt. Het vorige contract dateert van 2007

Toen ging het om ruim 615 miljoen euro, maar uiteindelijk liep dat uit tot bijna 1 miljard euro

In de nieuwe raamovereenkomst kunnen trouwens alle Vlaamse lokale besturen instappen. Dat maakt het nog aantrekkelijker.

Eerder werd ook bekend dat RealDolmen het contract gewonnen heeft voor het beheer van het ict-aankoopkanaal. 

Het vierde contract voor de technische ondersteuning door ict-profielen ging naar USG

 

bron