Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Creativiteit kleurt Kortomcongres

02/04/2014

Kortom organiseert een congres over innovatie, creativiteit en verandering in overheidscommunicatie op woensdag 14 mei 2014 in het Provinciehuis in Leuven. Moeilijke tijden vragen om creatieve oplossingen. Tijdens ‘Break the box’, het voorjaarscongres van Kortom op woensdag 14 mei 2014 in Leuven, leren overheden zichzelf heruit te vinden. De deelnemers kunnen zich laten inspireren door de 17 bevlogen sprekers, waaronder Cyriel Kortleven, Erwin Seydel, Wil Michels, Marije Van Den Berg en Frank Van Oss. Bovendien komen heel wat boeiende en internationale praktijkvoorbeelden aan bod tijdens de interactieve workshops.

De kracht van creativiteit

Overheden moeten de broeksriem aanhalen en zichzelf heruitvinden. Dat zorgt voor onzekerheid, maar maakt het tegelijk gemakkelijker om vaste denkpatronen te doorbreken. Wil je graag komaf maken met de alledaagse routine? Kortom prikkelt je op 14 mei tot meer innovatie, creativiteit en verandering in overheidscommunicatie.

Cyriel Kortleven geeft de aftrap met een interactieve en energieke lezing ‘Break, Burn or Ban the Box’ - over de kracht van creativiteit. Hij is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een internationale spreker die je op een originele manier injecteert met de kracht van creatief denken dankzij heel praktische en eenvoudige tips.

Hoe kan je als overheid gedrag veranderen? Om op deze vraag te antwoorden, is Erwin Seydel de geknipte persoon voor. Hij bestudeerde zijn loopbaan lang de betekenis van verandering voor mensen en organisaties. Seydel vindt dat overheden beter moeten inspelen op de betekenis die burgers geven aan hun gedrag. Op 14 mei pleit hij voor meer samenhang tussen beleidsmaatregelen en communicatieve prikkels.

Ook Kortom breekt die dag uit. Na een intensieve voorbereiding zitten de deelnemers van het congres op de eerste rij wanneer we onze nieuwe huisstijl én website lanceren. Kortom, na woensdag 14 mei ziet de wereld er weer een heel stuk anders uit. Tot dan!

Informatie

Het volledige programma vindt u op de website van Kortom. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Joost Ramaut of Annebeth Boudry (050 31 14 31, info@kortom.be)

De affiche van het congres vind je op kortom.be