Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BikeCityGuide en Nostalgeo - winnaars van de eerste Apps For Europe

07/04/2014

BikeCityGuide en Nostalgeo zijn de winnaars van de eerste pan-Europese open data app wedstrijd. De twee awards werden uitgereikt tijdens het  FutureEverything festival in Manchester, op 1 april 2014. BikeCityGuide maakt gebruik van open data om fietsers te begeleiden in en rond steden en Nostalgeo brengt het oude straatbeeld terug naar het heden door de combinatie van oude postkaarten, het huidige straatbeeld met open data.

BikeCityGuide – winnaar van de International Business Lounge Jury prize.
Deze app werd gemaakt door twee voormalige wielrenners; de app gidst fietsers makkelijk door fietsvriendelijke routes met minder verkeer en meer veiligheid. De routering van punt tot punt is off line beschikbaar. De app beveelt interessante bezienswaardigheden aan op de tocht. Er zijn al packages voor meer dan 30 Europese steden beschikbaar. Gebruikers kunnen online stemmen en zo mee bepalen welke de volgende stad zal zijn die opgenomen wordt in de app.

Nostalgeo - de International Business Lounge Audi Publieksprijs
Dezer app combineert hedendaagse straatweergaven met oude postkaarten om zo te weten te komen en te zien hoe de straat er vroeger uitzag. Naast het feit dat open data gebruikt worden, zal deze app mensen uit heel Europa aansporen om hun oude postkaarten online te plaatsen en dit met behulp van bestaande open gegevens. Gebruikers zullen op basis van gedeelde oude kaarten en briefkaarten wandelingen kunnen maken. Nostalgeo werd gemaakt door Nazka Mapps.

 

Lees het volledige artikel (Engels)