Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Do you do digital? – een gids voor top teams in de publieke sector

15/04/2014

Do you do digital? is een korte en heel visuele gids voor management teams in de publieke sector. De gids schetst het toepassingsgebied, het bereik en de voortgang van digitale adoptie door lokale openbare diensten. De gids stelt best practices in het daglicht alsook gebieden vatbaar voor verbetering of snellere verandering. De gids is gratis beschikbaar via de Socitm website en omvat tips om burgers en gebruikers van dienstverlening meer te betrekken via het digitale wereld, bvb via ‘klant/burger’rekeningen, e-mail alerts en sociale media; de mogelijkheden die digitaal gaan biedt om diensten de hertekenen en beterkoop te maken; hoe men door digitaal te gaan vragen beter kan beheren of zelfs vermijden; de 'digitale cultuurverandering' betrokken bij de verschillende nieuwe manieren van werken, zoals online netwerken, delen via Twitter, bloggen en 'unconferences'. Het daagt ook lezers uit om hun corporate engagement te testen voor het digitale, door scores te geven aan hun organisatie op negen indicatoren rond corporate inzet voor de digitale wereld, en negen indicatoren rond het digitale vermogen.

Lectuur voor de paasvakantie?

Lees meer