Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Draaiboek en dashboard voor optimaal ICT beleid op school!

17/04/2014

EduBIT heeft een draaiboek voor goed ICT-beleid op school (en organisaties) opgesteld en biedt dit handig werkinstrument aan om ICT beheer op school beter in kaart te brengen en te komen tot concrete actieplannen. Tijdens SHOPT IT op 8 mei stellen we het concept en de bijhorende online omgeving voor. We gaan ook dieper in op de resultaten van scholen die reeds met dit systeem werken. Enkele zwakke punten in het ICT-beleid op school komen aan bod. Daaronder valt ondermeer security, waarbij de aandacht voor het omgaan met privacy gegevens een heikel punt is. Aan de hand van enkele voorbeelden vanuit de Vlaamse Toezichtscommissie zal aangegeven worden hoe een goed ICT-beleid een belangrijke voorwaarde is voor een correct privacy-beleid. Na deze sessie begrijpt men hoe men met het draaiboek kan werken én de online tool kan gebruiken. Men kent ook enkele pijnpunten van veel scholen in het ICT-beleid en weet ook hoe deze aan te pakken.