Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wereldwijd ‘Open Government Data Forum’ zet OSLO en Vlaanderen op de kaart

07/05/2014

Eind april vond het wereldwijd 3-daags congres “Open government data forum” in de Verenigde Arabische Emiraten - in co-organisatie met de Verenigde Naties – plaats. Op aanvraag van de Verenigde Naties werd het project OSLO (Open Standaarden voor Lokale Overheden) in het programma opgenomen en als best practice naar voor geschoven.

Dr. Vasilios Peristeras van ISA (International Society of Automation)en Programme Manager bij de Europese Commissie, onderstreepte in zijn presentatie vooral de manier waarop het OSLO project de brug slaat tussen de Europese standaard en de lokale context (VKBO en CRAB). Hij prees de plan van aanpak en beschouwde deze als uniek in de Europese unie. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddy Van der Stock, voorzitter van V-ICT-OR, zoomde in een eigen sessie dieper in op de concrete realisaties. Tijdens een aantal gerichte sessies werden meer diepgaande afspraken gemaakt.

 

Geert Mareels, voorzitter CORVE, benadrukte in zijn sessie rond open data het belang van de open standaarden en lichtte concrete implementaties toe binnen het project Citadel on the Move.

 

  

Het was de eerste editie van dit forum, en met succes bracht het een internationale groep van specialisten – zowel uit de privé als uit de publieke sector - samen. Door netwerking en uitwisselen van ervaringen kwam men tot nieuwe inzichten rond open data en open government toepassingen, die inspirerend zullen werken en overheden zullen helpen bij hun omschakeling naar efficiënte open overheden.

Speciale focus ging hierbij naar de introductie van Open Government in de GCC en de opportuniteiten voor EIDA (Emirates ID Authority) en andere instellingen. Dankzij het Forum zullen zij hun eigen regionale en internationale open government kunnen uitwerken.

De VN selecteerde voor dit 3-daags wereldwijd congres 36 sprekers – waarvan 4 Europese – om de problematieken rond open data en open government te duiden.

Organisatie van het congres:

- Emirates ID Authority (EIDA), Abu Dhabi, United Arab Emirates

- Division of Public Administration and Development Management (DPADM), UN Department of Economic and Social Affairs (UNDESA), New York, USA

 

 

 

 

 

 

 

 

 
H.E. Dr. Ali M Al-Khouri, Director General of the Emirates Identity Authority
& Eddy Van der Stock, voorzitter V-ICT-OR