Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vlaamse bibliotheken lenen vanaf nu ook e-boeken uit

07/05/2014

Het is voortaan mogelijk e-boeken te lenen bij uw lokale bibliotheek, voor een prijs van 5 euro per drie boeken.

215 openbare bibliotheken in Vlaanderen – dat is tweederde van het totaal aantal Vlaamse bibs - kunnen hun klanten voortaan digitale boeken uitlenen via het platform ‘E-boeken in de Bib’, een initiatief van Bibnet en de Vlaamse overheid.

Het leenproces gaat als volgt: u dient eerst een e-boekenkaart met leentegoed te kopen, en kunt daarna digitale boeken lenen uit het (voorlopige) aanbod van 400 titels. Dit aanbod omvat zowel fictie als non-fictie. Het gaat om "actuele" werken, zij het niet de allerrecentste, die een doorsnee zouden vormen van het huidige fysieke bibliotheekaanbod. 

Lees meer