Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

“Open Vlaanderen”: gratis app bruikbaar in en door elke Vlaamse gemeente!

12/05/2014

De Coördinatiecel Vlaams e-government (CORVE) van de DAB Informatie Vlaanderen heeft een app laten ontwikkelen die lokale besturen toelaat om zowel bedrijven als events te zoeken. “Open Vlaanderen” is een handige tool om bedrijven of evenementen op te zoeken. De applicatie maakt gebruikt van VKBO data, de Verrijkte Kruispuntbank voor Ondernemingen en Cultuurnet data (UiT-netwerk van meer dan 250 regionale partners in Vlaanderen en Brussel). Deze gratis app is niet alleen ín, maar ook door elke Vlaamse gemeente te gebruiken.  Deze mobiele applicatie werkt dus ook in uw gemeente en levert een nieuwe dienst aan uw burgers en bezoekers, en aan de bedrijven op uw grondgebied.

U kan als gemeente uw burgers of bezoekers bovendien nog een bijkomend gebruiksgemak aanleveren door zelf uw parkeerplaatsen te ontsluiten.  Zo kunnen burgers vlot nagaan: wat is er in de buurt van mijn hotel te doen, welke horeca is er in de buurt van het evenement waar ik naartoe ga en kan ik daar parkeren?

Aarzel dus niet en maakt deze app kenbaar bij uw toeristische dienst. Download de app gratis in de App store of de Google Play Store.

Meer informatie vindt u op de site van CORVE.