Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BEL Combinatie sluit als 200ste gemeente aan op GEMMA Softwarecatalogus

28/05/2014

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, samenwerkend in de 'BEL Combinatie', zijn op woensdag 30 april (gezamenlijk) als 200ste gemeente aangesloten op de nieuwe GEMMA Softwarecatalogus, een door KING ontwikkeld instrument. Afgelopen vrijdag presenteerde de BEL Combinatie hun applicatielandschap aan KING.

  

In de GEMMA Softwarecatalogus staat van ruim 120 ICT-softwareleveranciers het beschikbare en verwachte softwareaanbod. Daarbij is per softwareproduct aangegeven wat de globale functionaliteit is, wat de productplanning is en welke standaarden worden ondersteund. Versie 2.0 van de catalogus, gelanceerd tijdens het congres 'Work in Progress' (27 maart), is onder meer uitgebreid met de optie voor gemeenten om het eigen applicatielandschap in te voeren.

Vergelijken

"Met de Softwarecatalogus 2.0 krijgen gemeenten zicht op wat ze aan applicaties in huis hebben, waar ze dat voor gebruiken, wat er op de markt is, wat hun 'buren' gebruiken, welke gemeenten dezelfde productcombinaties in huis hebben, et cetera", aldus Dirk Moree binnen KING onder meer verantwoordelijk voor de GEMMA Softwarecatalogus. "Omdat de Softwarecatalogus dit voor alle gemeenten op een standaard manier ordent en visueel weergeeft op de geïntegreerde GEMMA landschapsplaat, kunnen gemeenten goed met elkaar vergeleken worden. In de praktijk blijkt dat zeer waardevol, bijvoorbeeld bij gemeentelijke herindelingen en samenwerkingen."

Van links naar rechts; Dirk Moree - Adviseur KING, Larissa Zegveld - Directeur KING, Frank Voigt - Informatiemanager BEL-combinatie, Joan de Zwart-Bloch - Burgemeester van Blaricum, Elbert Roest - Burgemeester van Laren, Roland van Benthem - Burgemeester van Eemnes, Tof Thissen – Algemeen directeur KING.

Meer informatie

Informatie over de GEMMA Softwarecatalogus kunt u vinden op de website van Operatie NUP. Reacties van deelnemende gemeenten op de vernieuwde versie, zijn te vinden op YouTube. Wilt u als gemeente ook een account op de Softwarecatalogus, stuur dan een e-mail aan dirk.moree@kinggemeenten.nl.

 

 

Taart aangeboden door KING aan de BEL Combinatie