Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Werkgroep lokaal e-gov: in crescendo

28/05/2014

In het VAC te Gent lag vorige week een sterke agenda op tafel voor de werkgroep  lokaal e-government. Deze werkgroep* verzamelt diverse lokale koepelorganisaties en Vlaamse beleidsdomeinen en dienstintegratoren en gaat op zoek naar de verbeterpunten in de collectieve werking.

Zo werden in samenwerking met het departement bestuurszaken de administratieve interacties tussen de Vlaamse overheid en gemeentebesturen van op de werkvloer bekeken en geanalyseerd. Tijdens een vruchtbare discussie, met de juiste kritische vragen, kwamen de conclusies van Jolien Dewaele (projectmedewerker) meteen op toekomstige agenda. De werkgroep boog zich verder over de financiële impact van OSLO op V-ICT-OR als organisatie, die via een privaat publieke samenwerking de doorstart aan het opzetten zijn. Tot slot volgde een korte brainstorm over de aandachtspunten voor het volgend werkjaar:  een zeer belangrijk onderwerp bleek de ondersteuning van de lokale besturen te zijn. De gedreven en dynamische werkgroep  ging tevreden naar huis en kijkt er naar uit verder samen te werken en oplossingen te vinden voor de bestaande problematieken.
Goed nieuws is bovendien dat ook het VDI coördinatiecomité de bevindingen van de werkgroep ondersteunt en zal behartigen, dit verzekert ook op het niveau van de beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid een concretere toekomstgerichte aanpak.

Vragen voor de werkgroep? Mail naar info@v-ict-or.be

*Deelnemers van de werkgroep: Hogeschool Gent, KU Leuven, ABB, AGIV, DDAR, CORVE – eIB, Departement LNE, ECG, Kortom, VDI, VERA, V-ICT-OR, VLO, VVOS, VVP/PIVA eGOv, VVSG, VDAB, WSE