Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opleiding externe audit en leidraad organisatiebeheersing voor consultants

30/05/2014

Onlangs werkten heel wat federaties, zoals ECG, VVOS, VVSG, V-ICT-OR, … en meerdere lokale besturen mee aan het de opmaak van de leidraad organisatiebeheersing. Lokale besturen kunnen deze leidraad gebruiken als zelfevaluatie-instrument om hun interne organisatie te verbeteren.

Sinds januari 2014 is Audit Vlaanderen actief. Dit agentschap voert momenteel al organisatie-audits uit in lokale besturen. Audit Vlaanderen gebruikt de leidraad organisatiebeheersing als referentiekader bij de organisatie-audits.

Inzetten op organisatiebeheersing, betekent: werken aan interne controle. Recent worden hier heel wat initiatieven voor opgezet. VVSG en de bestuursscholen organiseren opleidingen over de leidraad en trajecten waarbij verschillende lokale besturen van elkaar kunnen leren bij het uitvoeren van een zelfevaluatie. Lokale besturen kunnen zich ook laten ondersteunen door consultants.

ECG, VVOS en Audit Vlaanderen vinden het belangrijk dat alle neuzen in dezelfde richting staan als het over organisatiebeheersing gaat. Daarom organiseren ze een opleiding voor consultants op donderdag 26 juni 2014 van 9.00 tot 12.00 uur in de KVAB. Deze opleiding kost 100 Euro (excl. BTW). Consultants kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar audit@vlaanderen.be

 

Adres KVAB: Paleis der Academiën - Hertogsstraat 1 - 1000 Brussel