Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe pakt u informatieopslagproblemen structureel aan?

11/06/2014

Uw mailbox deint almaar uit. Informatie binnen uw organisatie groeit exponentieel aan. Maar is al die informatie nuttig? Moet u al deze informatie bijhouden en hoe lang? Wat met identieke informatie die op verschillende plaatsen bewaard wordt?

Om alle informatie te beheren, zoekt uw ICT-dienst waarschijnlijk steeds naar de nieuwste technologie om uw opslagcapaciteit te vergroten en te verbeteren: flash-opslagmedia, deduplicatie, virtualiseren van opslag, harde schijven gevuld met helium.... Toch hebt u het gevoel dat het dweilen is met de kraan open. Een professioneler informatiemanagement pakt deze problemen structureel aan. Dit jaar besteedt de Coördinerende Archiefdienst van de Vlaamse overheid bijzondere aandacht aan efficiënt e-mailbeheer. U vindt op deze site over informatiemanagement informatie over alle aspecten: goede praktijken, aanbevelingen, opleidingspakketten en instrumenten.  

Meer info