Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

MAGDA en OSLO: een perfect huwelijksaanzoek

03/09/2014

De nieuwe Vlaamse Regering gaat radicaal digitaal!
We zijn dan ook zeer  tevreden dat de Vlaamse Regering werk wil maken van verdere digitalisering van de overheid en van doorgedreven automatisering van interne en externe processen. Het regeerakkoord pleit bovendien voor een doorgedreven toepassing van het MAGDA-principe (MAximale GegevensDeling tussen Administraties en Agentschappen), waarbij de overheid aan burgers en bedrijven geen gegevens vraagt waarover ze al beschikt of die ze uit authentieke gegevensbronnen kan halen, bij welke overheid ook. De ontwikkeling van OSLO, de Open Standaarden voor Linkende Overheden gestart door V-ICT-OR past volledig binnen dit plaatje. Samen met lokale besturen Vlaamse en federale overheid en dienstenleveranciers is hier een goede ontwikkeling ingezet om de digitalisering van de gemeentelijke werking te bevorderen. Het maken van afspraken rond standaarden en het aanbieden van generieke toepassingen en platformen maakt het delen en hergebruiken van kerndata in andere toepassingen gemakkelijker. CORVE en V-ICT-OR hebben de afgelopen periode samen de handen nog verder ineen gesloten en hebben nu het beste van beide werelden (OSLO en MAGDA) bij elkaar gezet. Dit mooie huwelijksaanzoek moet nu leiden tot een perfect huwelijk waarbij de standaard uitwisselingsformaten de basis vormen. Om het feest compleet te wordt er nu ook met AGIV gekeken hoe de Geo componenten kunnen aansluiten, zodat de Vlaamse Overheid kan genieten van een groot huwelijksfeest van standaarden.