Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Het mijnenveld van de nieuwe cyberdreigingen en het veilige pad er doorheen

17/09/2014

Tijdens zijn keynote op het V-ICT-OR congres Manage IT op 13/11/2014 gaat de heer Luc Beirens, Director Cyber security services bij Deloitte, dieper in op de diverse trends in cyber (Cloud, virtualisatie, big data, mobile, social media)  die de overheid vaak voor niet gemakkelijke keuzes stelt. Hier bovenop brengen elke van deze trends nieuwe risico’s door cybercriminelen met zich mee.  Welke nieuwe kwetsbaarheden worden door de cybercriminelen misbruikt en welke zijn hun tools? Welke zijn de trends en hun specifieke dreigingen met recente voorbeelden van datalekken, aanvallen op proces-controle systemen, rechtstreeks of via tussenpartijen. Bovenop de criminele dreiging komen binnenkort de verplichtingen van de Europese Verordening ter bescherming van persoonlijke gegevens. Hoe dient de overheid hierop te reageren ? Welke zijn de pistes die ook een lokale overheid dient te volgen om veilig door dit mijnenveld te geraken ?

Meer weten en inschrijven