Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatieveiligheid, iets voor u?

17/09/2014

Informatie is een belangrijk bedrijfsmiddel en moet daarom op geschikte wijze beschermd worden. Juiste, volledige en beschikbare informatie is voor de werking van een gemeente of een OCMW even onontbeerlijk als voor eender welk ander bedrijf. Informatieveiligheid beschermt de beschikbare persoons- en sociale gegevens tegen een brede waaier van bedreigingen, die de continuïteit van de dienstverlening kunnen verstoren, schade kunnen veroorzaken en de goede werking kunnen verhinderen. Daarom zet V-ICT-OR samen met de lokale besturen sterk in op dit domein.

Ondertussen werden door V-ICT-OR meer dan 30 veiligheidsconsulenten klaargestoomd om ingezet te worden in de besturen zelf. We hanteren de visie om minimaal één iemand binnen het bestuur ter beschikking te hebben die samen met de interne veiligheidscel het vuur aanwakkert tot op het niveau van het management. Informatieveiligheid laat je immers nooit alleen over aan een externe partij! Ook het gebruik van de informatieveiligheidstool kwam uitvoerig aan bod en de maturiteitsmeting creëerde reeds een pak sterke veiligheidsplannen binnen diverse besturen.

Sinds 1 september werd Frederik Leyssens aangesteld als projectverantwoordelijke informatieveiligheid. Met een breed gamma aan mogelijkheden wenst Frederik vanuit V-ICT-OR vooral in te zetten op awareness en de adoptie van de gepaste manier om met informatieveiligheid in een lokaal bestuur om te gaan. Na enkele succesvolle begeleidingstrajecten staan we ter beschikking om deze begeleiding ook naar andere besturen te brengen.

Geef ons gerust een seintje als u interesse hebt! security@v-ict-or.be

Ook tijdens V-ICT-OR's najaarscongres Manage IT 13/11/2014 komt Informatieveiligheid uitgebreid aan bod! Congres Manage IT 13/11/2014.