Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeentelijke GIS-verplichtingen online

01/10/2014

Ingebruikname van het GRB, het bijhouden van adresgegevens of uitwisseling via digiRUP, ...de GIS-verplichtingen die op Vlaams niveau opgelegd worden, zijn voor alle lokale besturen hetzelfde. Via de website van geolokaal vind je een overzicht terug van deze verplichtingen met onder andere een oplijsting van inhoud, link naar de richtlijnen, decreet, eventuele subsidies, manier van uitwisselen. Dit document kan als basis gebruikt worden om prioriteiten vast te leggen, een stappenplan uit te werken en als insteek in het gemeentelijke beleidsplan.

De inventarisatie werd voor het tweede jaar op rij uitgevoerd door de projectgroep Geolokaal en de GDI-stuurgroep. De gegevens werden nagekeken door de verantwoordelijke beleidsdomeinen en zullen regelmatig bijgewerkt worden. 

Wijzigingen aan het document in vergelijking met 2013:

o    Raadpleegverplichtingen zijn ook opgenomen

o    Per verplichting is er een fiche. Deze fiche is onderverdeeld in 4 processen: opmaak, bijhouding, melding en gebruik

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen zie de contactgegevens per thema.
Voor vragen over het document zie het contactformulier op geolokaal

Hoe weet ik of er wijzigingen zijn?
Geolokaal publiceert telkens de laatste versie. Je kan je abonneren op de wijzigingen van de kennisdatabank om een bericht te krijgen wanneer het bestand wordt aangepast.

Vanwege de partners van Geolokaal