Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De deuren naar OSLO 3.0 zijn geopend!

03/10/2014

OSLO 1.0 bracht het theoretische kader van de open standaarden, de juiste analyse, de juiste oefening om te komen tot een goede standaard voor personen, organisaties en de uitbreiding op de authentieke gegevens, de verrijking. OSLO 2.0 staat voor de stap naar piloten en werkbaarheid van het model. Maar ook de conclusie dat er voorwerk gedaan moet worden. Dus werkten we aan piloten, aan de softwarecatalogus, aan bestekteksten en aan basis convenanten met dienstenleveranciers. Hoe wordt u als bestuur een goed opdrachtgever van software met standaarden. Dan slaan we nu de weg in naar de echte praktijk en toepasbaarheid, maar ook naar een voorbeeld vanuit V-ICT-OR, CORVE en AGIV om te laten zien wat gelinkt zijn nu juist betekent.

In OSLO 3.0 integreren we de standaarden vanaf het MAGDA platform en met de authentieke bronnen binnen AGIV.  Zo kunnen we de stap zetten om met dienstenleveranciers samen een palet te bieden waarin u daadwerkelijk met open standaarden werkt, waarin u via de softwarecatalogus kunt terug vinden wie aan welke standaard voldoet, maar ook waar u daadwerkelijk kunt implementeren met gebruikmaking van de standaarden. Dit najaar gaan we volop aan de slag met de integratie en opstap naar implementatie, zodat u als lokale besturen optimaal gaat profiteren van de OSLO ontwikkelingen. Om dit te ondersteunen streven wij vanuit V-ICT-OR samen met  CORVE en AGIV naar een werkgroep standaardisatie voor de Vlaamse Overheid. Deze nieuwe werkgroep zal vaststellen welke standaarden we zullen gebruiken en hoe de integratie tussen overheden beter kan verlopen.

Denkt u als bestuur, wel, dit klinkt goed, doe dan mee en meldt u aan voor de eerste workshops waarin we OSLO 3.0 vormgeven. Zo bouwt u meteen mee! Belangstellenden kunnen zich melden bij johan.vanderwaal@v-ict-or.be