Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

'Koppen' toont hoe makkelijk je onze ziekenhuizen kunt hacken

16/10/2014

Gegevens over bloedgroepen, operaties en ziektes binnen het halfuur blootgelegd...
Met een test heeft het VRT-programma 'Koppen' aangetoond dat het erg weinig moeite kost om een groot Vlaams universitair ziekenhuis te hacken. Duizenden medische dossiers zijn in een handomdraai op te vissen uit de databanken. 

Hoe makkelijk is het om de databank van een groot Vlaams ziekenhuis binnen te dringen? Heel makkelijk, zo blijkt vanavond in het reportagemagazine Koppen. Een hacker had binnen het halfuur duizenden patiëntengegevens te pakken, zo toont de test van de reportagemakers. Het ging onder meer om informatie over ziektes, operaties, bloedgroepen en medicatie. Sommige gegevens zijn zelfs van die aard dat ze verplicht geanonimiseerd moeten blijven, maar dat bleek dus niet het geval. "Alsof je op straat zomaar een fichebak vol persoonlijke informatie ... Lees het artikel verder in DeMorgen

Bekijk het programma van het congres Manage IT "Hoe veilig is uw informatie?" en schrijf in.