Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opschudding omwille van politieoptreden in Muizenzele

17/10/2014

Vanmorgen had een grootscheepse politieactie plaats in en rond Muizenzele. Er werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd en computers in beslag genomen. Dit onder andere bij de OCMW-administratie, maar ook in de persoonlijke woning van de OCMW-voorzitter en verschillende andere medewerkers. Uit een verklaring van het parket kon worden opgemaakt dat men een grootscheepse fraude op het spoor is. Grote sommen geld werd overgeschreven naar buitenlandse rekeningen in opdracht van het OCMW. Dat laatste kon worden vastgesteld aan de hand van de gebruikte inloggegevens. De OCMW-voorzitter en twee medewerkers werden ondertussen aangehouden.

Beste OCMW-voorzitter, raadslid, …gelukkig is dit bericht niet echt! Maar het had ook u kunnen overkomen! 
Uw bestuur heeft vast een veiligheidsplan. Maar is er op de werkvloer uiteindelijk wel voldoende aandacht voor informatieveiligheid? Hebt u wel de kennis in huis? Informatieveiligheid is immers een dagdagelijkse klus!

Als onafhankelijke organisatie kan V-ICT-OR vzw u hiermee helpen. Wacht niet tot morgen, lees er hier alles over.