Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe veilig is je paswoord?

21/10/2014

Uit een onderzoek blijkt dat we ondanks alle waarschuwingen het nog steeds niet zo nauw nemen met de “veiligheid” omtrent ons paswoord. Slimme wachtwoorden, zegt jou dat iets? Ben jij wel beschermd tegen cybercriminelen. Hopelijk doe jij het beter dan sommige personen in dit filmpje!

Onaangename verrassingen, nee toch?
Bewaar je wachtwoorden op een geheime plaats die jij alleen kent!  Zo vermijd je nog meer onaangename verrassingen. Je paswoord doorgeven aan je collega op de werkvloer om dat jullie toch collega’s zijn? Hm... dat overkomt jou toch niet

Je bent gered.. Een boel tips voor een veilig wachtwoord!
Wachtwoorden zijn onmisbaar geworden voor een veilig internetgebruik.  Om je mails te checken, om in te loggen op het netwerk van je bestuur, om online betalingen te doen…. Maar hoe kies je een veilig wachtwoord? Wanneer is een paswoord onveilig? Welke trucs kan je toepassen om je wachtwoord moeilijk te laten ontcijferen? Collega Dimitri Taghon deelde handige tips voor het wachtwoordbeleid op het V-ICT-OR Forum … via dit filmpje.  Handige tips om een goed wachtwoord te kiezen én er voorzichtig mee om te gaan. 

Tijdens het congres Manage IT op 13/11 krijg je een "deep dive" in het thema Informatie- en organisatieveiligheid. De problematiek rond de paswoorden en beveiliging komt zeker aan bod in een van de keynotes of parallelsessies. Op de beursvloer vind je meer dan 25 bedrijven die rond het thema veiligheid hun oplossingen, toegespitst op lokale besturen, tonen.