Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatiesessie ‘ICT-, e-government- en informatiebeleid Vlaanderen voor lokale besturen’

24/10/2014

U bent van harte uitgenodigd op de informatiesessie ‘ICT-, e-government- en informatiebeleid Vlaanderen voor lokale besturen’. Deze sessie gaat door op woensdag 19 november 2014 van 13u-15.45u, in de gebouwen van USG Public-Sourcing te Antwerpen. Achteraf kan u deelnemen aan een receptie met de mogelijkheid om te netwerken met de externe ICT-dienstenleveranciers.
De Vlaamse overheid biedt heel wat diensten op vlak van ICT, e-gov en informatie – waar ook de lokale besturen beroep op kunnen doen. Zo sloot de Vlaamse overheid vijf nieuwe ICT-contracten af met externe ICT-dienstenleveranciers. Daarnaast richt de Vlaamse overheid de VZW ‘Vlaanderen connect.’ op, voor het aanwerven van strategische ICT-profielen. Er werden en worden bovendien verschillende eigen ICT-diensten van de Vlaamse overheid ontwikkeld waarmee ook lokale en provinciale besturen beveiligd gegevens kunnen uitwisselen; hun gebruikers en toegangsrechten kunnen beheren; kandidaatstellingen en offertes bij overheidsopdrachten kunnen indienen. De Vlaamse overheid nam initiatieven op vlak van open data en bouwde kennis op over degelijk informatiebeheer. De lokale en provinciale besturen kunnen hier op verder bouwen en beroep doen op gerelateerde diensten en advies.

Wat houden de nieuwe ICT-raamovereenkomsten en VZW concreet in? Welke diensten biedt de Vlaamse overheid zelf? Hoe verhouden de contracten, VZW en VO-eigen ICT-diensten zich ten opzichte van elkaar? Welke lokale besturen kunnen afnemen en vanaf wanneer? Deze derde sessie in Antwerpen biedt u een overzicht en duiding. Ten opzichte van de eerste sessies in het VAC Gent op 14 mei 2014, en in het VAC Hasselt op 17 september 2014 biedt deze derde sessie extra statusupdates van de inrichting van de verschillende diensten binnen de nieuwe ICT-contracten.

Het volledige programma, het inschrijvingsformulier en meer info over geplande en voorbije infosessies vindt u op de website van Bestuurszaken.