Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digitale identiteitsbeveiliging in een geconnecteerde wereld

27/10/2014

Sinds enkele jaren heeft de verkoop van mobiele toestellen deze van traditionele Pc’s voorbijgestoken. Zo verwacht men tegen eind 2014 dat er wereldwijd maar liefst 4,5 miljard mobiele toestellen in omloop zullen zijn. Mensen gebruiken hun mobiele toestellen ook meer en meer om toegang te krijgen tot verschillende online diensten en applicaties. Bovendien verwachten analisten een ware explosie van connecteerbare apparaten zoals TV toestellen, auto’s, spelconsoles; maar ook kledij en andere “wearables” (Google Glass,…). Het zogenaamde “internet der dingen”. Deze nieuwe trends brengen ook nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich mee, dit zowel voor de bedrijven, de overheid als de gebruikers:

  • Hoe kan een bedrijf de toegang tot zijn mobiele/online diensten beveiligen?
  • Hoe behoudt de gebruiker de controle over zijn online gegevens en privacy?
  • Hoe kan de overheid een wettelijk kader creëren waarbinnen online diensten veilig kunnen aangeboden worden en welke rol kan e-ID hierin spelen?

Een succesvolle aanpak van deze nieuwe uitdagingen vergt dan ook een nauwere samenwerking tussen de verschillende actoren. Aan de hand van een business case ontdekt u hoe VASCO vandaag reeds een platform aanbiedt om de digitale identiteitsbeveiliging tot stand te brengen, mede dankzij de elektronische identiteitskaart (e-ID). 

Hoe, wat, wanneer, waar? Congres Manage IT - 13/11/2014