Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De Vlaamse overheid ontvangt de eerste e-facturen

20/01/2015

In januari ontvangen de drie voornaamste financiële systemen van de Vlaamse overheid hun eerste e-facturen over het Mercuriusplatform. Dit strookt met de beslissing van de Vlaamse Regering dat de Vlaamse entiteiten vanaf 2015 in staat moeten zijn om e-facturen te ontvangen. Vanaf 1/1/2017 wordt e-facturatie de norm. Zodra een entiteit van een leverancier haar eerste e-factuur heeft ontvangen, verdwijnt de papieren versie en gebeurt de verdere afhandeling in het financieel systeem volledig digitaal.

In de komende weken en maanden zullen alsmaar meer leveranciers en Vlaamse entiteiten kiezen voor e-facturatie. Voor meer informatie over het project en de verdere uitrol ervan, bezoek de website E-invoicing | Bestuurszaken of richt uw vragen aan: e.procurement@vlaanderen.be