Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Extensies .vlaanderen en .brussels nu voor iedereen beschikbaar

20/01/2015

De extensies .vlaanderen en .brussels zijn vanaf nu voor iedereen beschikbaar, meldt DNS België. Eender wie kan dus om het even welke domeinnaam eindigend op .vlaanderen of .brussels registreren, op voorwaarde dat deze nog beschikbaar is. De nieuwe domeinnaam wordt altijd toegekend aan de eerste aanvrager, net zoals bij .be. 

Deze extensies werden in verschillende fases aangeboden om ook verschillende lokale belanghebbenden de kans te bieden een domeinnaam te registreren die aanleunt bij hun identiteit - merknaam, handelsnaam, maatschappelijke benaming of familienaam. Tijdens de zogenaamde 'landrush-fase' kon iedereen wel onbeperkt een domeinnaam aanvragen, maar werd deze niet dadelijk toegekend. De aanvragen werden verzameld tot het einde van de fase: domeinnamen met maar één aanvrager werden vervolgens onmiddellijk toegekend aan de aanvrager.

Zo'n honderdtal domeinnamen waarvoor er verschillende aanvragen waren, worden opgenomen in een veiling. Deze namen worden uiteindelijk toegekend aan de hoogst biedende kandidaat. 

Lees het artikel verder in Datanews