Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Met de kids op reis? Niet zonder Kids-ID

28/01/2015

In krokus- of paasvakantie op reis? Dan hebben kinderen hun Kids-ID nodig. Die kost 6,10 euro (uitgezonderd gemeentetaksen), is 3 jaar geldig en heeft een leveringstermijn van 3 weken.

Maar wacht je als ouder te lang om de aanvraag in te dienen, geldt een spoedprocedure. De kost hiervan varieert van 109,80 tot 174,30 euro (uitgezonderd gemeentetaksen). Dien je op hetzelfde moment ook een aanvraag in voor meerdere kinderen (op hetzelfde adres gedomicilieerd), dan geniet je wel een reductie: 50 euro (excl gemeentetaksen) per kind. De spoedprocedure blijft echter dure aangelegenheid.

Download de affiche en hang ze op in het gemeentehuis. Zo zorg je er mee voor dat ouders tijdig hun Kids-ID aanvragen.