Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Australië (Victoria) werd lid van de Linked Organisation for Local Authorities

31/01/2015

Tijdens het internationaal LOLA-congres afgelopen jaar in Nieuw Zeeland, werd de Australische regio Victoria als gecoöpteerd lid opgenomen van de Linked Organisation of Local Authorities. De aanwezigheid van de Municipal Association of Victoria Technology (MAVT), voorheen LGICT - Local Government Information and Communications Technology Group, zorgde voor een interessante uiteenzetting omtrent hoe de Australische lokale overheid de digitalisering van de dienstverlening op zich neemt en met welke partners ze hiervoor in zee gaan.

De coöptatie werd in januari bevestigd door de board van MAV Technology waardoor hun lidmaatschap binnen de npo LOLA een feit is.

LOLA-voorzitter Eddy Van der Stock verwelkomt het nieuwe lidmaatschap met open armen - “Het is in ieder geval verbazingwekkend om te zien hoe de automatisering binnen lokale overheden ‘down under’ en de manier waarop organisaties hiermee omgaan zo weinig verschilt dan de situatie bij ons in Vlaanderen. Zowel qua structuur als qua onderwerpen die de dagelijkse discussies vorm geven. We hopen het netwerk nog groter te kunnen maken. ICT is een wereldwijd gegeven en we kunnen enorm veel van elkaar leren om onze burgers nog beter van dienst te zijn”.

MAV Technology - voorheen de Local Government Information Communicatie Technologie (LGICT) Group - is een onafhankelijk gefinancierde groep van IT’ers binnen de lokale overheid die, net zoals V-ICT-OR, samenwerken om de automatisering binnen de gemeenten te verbeteren. MAV Technology werkt hiervoor vlot samen met hun regionale en federale vertegenwoordigers van de regering, om de opportuniteiten en het succes van ICT projecten te maximaliseren en ze binnen alle “beleidsdomeinen” van de lokale besturen te implementeren.

De groep bestaat uit IT-managers en chief information officers uit 75 Victoriaanse councils. Dit zijn voornamelijk de mensen die direct verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van technologische oplossingen binnen de lokale overheidssector. De huidige voorzitter is Trish Spiteri van Nillumbik Shire Raad, en de huidige vice-voorzitter is Michael Smyth van City of Greater Bendigo en hun CEO is Lisa Benetto. Ze werden verkozen in oktober 2014 na voordracht van de leden van de MAV Technology Executive Committee.

Ze werken nauw samen met MAV Procurement om sector brede contracten voor de levering van systeemsoftware, hardware, ontwikkeling en telecommunicatie oplossingen te coördineren.

Het jaarlijkse MAV Technology congres wordt in augustus gehouden. Het is een tweedaags evenement dat honderden lokale overheden, hun “senior executives”, IT-coördinatoren en leveranciers samenbrengt. Deelnemers delen er hun ICT-uitdagingen, kennis, producten en ervaring. Tijdens het congres van 2014 in Yarra Ranges stonden openbare wifi, open data, grote ICT-projecten en hun rol in het verbeteren van de dienstverlening voor de Victoriaanse gemeenten op de agenda.

MAV Technology organiseert gedurende het hele jaar ook forums en workshops in de regionale en grootstedelijke locaties. Ze voorzien via een eigen Yammer-netwerk het delen van informatie en ideeën over effectieve ICT-levering in de lokale overheid.

Door het delen van informatie, kennis en ervaringen, zijn de MAV Technology leden in staat zijn om betere, meer kosteneffectieve en innovatieve IT-diensten voor hun councils en de lokale gemeenschappen op te zetten.

http://www.lgict.net.au