Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Goede praktijk - OSLO "Laat België zijn 'open data'-kansen liggen?"

03/02/2015

Open Data zijn niet-privacy gevoelige databronnen die kunnen gebruikt worden door eender wie of wat - ook machines kunnen autonoom data ontdekken en gebruiken op het web - om applicaties te bouwen, verhalen te staven en diensten te verbeteren. Europees wordt het gezien als een belangrijke sleutel voor de digitale economie, en voor Smart City ontwikkelingen. Het is een opstap naar een vereenvoudiging in de administratie en de samenwerking tussen overheden, en het kan de gigantische druk op de IT budgeten van de overheid verlichten door een beter onderscheid te maken tussen data, tools en services. 

In een opiniestuk roemt Bart Rosseau het V-ICT-OR OSLO project (Open Standaarden voor Lokale Overheden) als één van de meest gevorderde projecten, waar een goed evenwicht tussen standaardisering, organisatorische autonomie en flexibiliteit haalbaar lijkt. 

----------------

Bron Datanews