Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

100 deelnemers in de ban van Cybersecurity

11/02/2015

Het belang van informatieveiligheid voor lokale besturen werd nogmaals onderstreept. Gisteren, 10 februari, volgden 100 deelnemers de V-ICT-OR kennisdag Cybersecurity in het congrescentrum Lamot in Mechelen. Belgische steden en gemeenten springen nog vaak onvoorzichtig om met de persoonlijke gegevens van hun inwoners. Dat zij – en bijgevolg de hele gemeente - daardoor een interessant doelwit zijn voor hackers behoeft geen betoog meer. Deze kennisdag wil lokale besturen helpen om paal en perk aan te stellen deze risico's.

Marc Vael, International Vice Preseident van ISACA, bracht een bredere kijk op het belang van cybersecurity en gidste de toehoorders door de ”10 security key principles” die meteen verbonden werden aan ”10 praktische en haalbare security actions”. Eddy Van der Stock, voorzitter van V-ICT-OR, lichtte de problematiek toe rond informatieveiligheid bij samenwerking tussen gemeente en OCMW en stelde meteen ook het V-ICT-OR kwintet aan opleidingen voor. 

Robby Cauwerts, spreker voor Check Point, één van V-ICT-OR's hoofdpartners, lichtte toe hoe je je IT-infrastructuur en de privacy van je burgers kan beschermen met eenvoudige, waterdichte oplossingen. Uit de praktijk bracht Kristof Poppe van GIMV een overtuigende presentatie rond de - zo voor de hand liggende maar nog onvoldoende toegepaste do’s en don’ts - rond informatieveiligheid. Tot slot bracht Frederik Leyssens van V-ICT-OR een presentatie rond de organisatorische maatregelen en hoe deze de kwaliteit en het rendement van de bestuurlijke organisatie zullen verbeteren.

Het spreekt voor zich dat ook het V-ICT-OR voorjaarscongres Shopt IT op 30 april Informatieveiligheid als hoofdgerecht op de menukaart plaatst. 

Meer informatie:

security@v-ict-or.be  
De 'Belgian Cyber Security Guide' kan je hier downloaden
https://www.b-ccentre.be
www.isaca.org/cyber 

  

Meer foto's