Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

'Digital minds' helpen De Croo met digitale agenda voor België

12/02/2015

Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo (Open VLD) wil de digitale economie in ons land stimuleren en bereidt daartoe een heuse 'digitale agenda' voor. Een twintigtal tech ceo's, academici, durfkapitalisten en opiniemakers helpen met de verfijning van de plannen.

Patricia Ceysens (BE Commerce), Karen Boers (Startups.be), Jos Donvil (Base), Danielle Jacobs (Beltug), Dominique Leroy (Proximus), Frank Maene (Volta Ventures), Henri-Jean Pollet (ISPA), Robin Wauters (Tech.eu), Thierry Geerts (Google), Toon Vanagt (Lean Fund), Benjamin Beeckmans (FeWeb) en nog een hele hoop anderen: de fine fleur van de digitale economie in ons land schoof dinsdagochtend aan in de vertrekken van Alexander De Croo voor een eerste werkvergadering.
De vicepremier timmert (naar analogie met wat Eurocommissaris Neelie Kroes gedaan heeft op Europese schaal) immers aan een 'digitale agenda' voor België, en roept daarbij de hulp in van heel wat bekende gezichten. "Een zoveelste praatgroep? Misschien. Maar het is wel degelijk de bedoeling om iets in gang te zetten, om de plannen eindelijk eens ten uitvoer te brengen", oppert De Croo. "Als dat met de hulp van deze knappe koppen niet lukt, dan moeten we ons vragen beginnen te stellen."

Lees verder in Datanews