Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Belgische Gids voor Cyberveiligheid

13/02/2015

"Elke dag worden we zowel op persoonlijk als op bedrijfsniveau blootgesteld aan dreigingen in cyberspace, ook overheidsinstellingen. In de meeste gevallen zijn we ons niet eens bewust van deze dreigingen en als dat wel het geval is, reageren we er soms op weinig gepaste wijze op. De media communiceren dagelijks over incidenten rond informatieveiligheid en over de impact die deze hebben op individuen en bedrijven. Deze incidenten zijn maar het topje van de ijsberg; we zijn er allemaal veel meer aan blootgesteld dan we denken. Bovendien nemen de risico’s op het internet spijtig genoeg nog steeds toe. Het risico bij informatieveiligheid bestaat uit een combinatie van drie factoren: activa, kwetsbaarheden en dreigingen (activa staan bloot aan kwetsbaarheden die blootgesteld kunnen zijn aan dreigingen)."

Tijdens onze kennisdag bracht Marc Vael, International Vice President van ISACA, een bredere kijk op het belang van cybersecurity en gidste de toehoorders door de Belgische gids voor cyberveiligheid.

Deze zeer interessante bundel kan u hier downloaden.