Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

3,37 miljard euro besparen dankzij digitale factuur

18/02/2015

De overheid wil dat e-facturatie binnen de vijf jaar de norm wordt in ons land. Dat heeft minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) gezegd tijdens een werkbezoek aan Estland.  

Uit een studie van de FOD Administratieve Vereenvoudiging blijkt immers dat een papieren factuur opstellen en versturen in ons land vijf tot negen euro duurder is dan diezelfde handeling digitaal. De totale besparing komt neer op 3,37 miljard euro, voor bedrijven, burgers en de overheid samen. Ter vergelijking: volgens een internationale studie zou Europa op amper zes jaar tijd 243 miljard euro kunnen besparen enkel en alleen door overal elektronisch te factureren.

Samen met staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Theo Francken (N-VA) wil De Croo de bedrijven laten overschakelen naar de e-factuur. Tegen het einde van de legislatuur zouden alle burgers en bedrijven volledig de omschakeling moeten maken.

Lees het artikel in het Nieuwsblad