Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

OSLO uit de doeken!

04/03/2015

Met het invoeren van de OSLO-norm is iedereen winnaar! En in de eerste plaats de burger en de bedrijven... want daar draait het uiteindelijk om! 
Open Standaarden voor geLinkte Overheden (OSLO) zorgen voor uniforme 'connecties' zodat men gegevens, toepassingen en/of diensten makkelijker kan uitwisselen. Het zijn dé (semantische) datastandaarden voor zowel lokale, Vlaamse als federale besturen. Ze focussen op de kerndata van personen, organisaties, adressen, producten. Door standaardisatie kan men allerlei data makkelijker hergebruiken en komen we zo tot een efficiënter bestuur. Het OSLO initiatief is geen solitaire Vlaamse standaard, maar is afgestemd op de kernspecificaties van de Europese Commissie. OSLO zal dus maximaal aligneren op internationale standaarden…

Wens je grondige kennis te verwerven rond OSLO? Dan heeft V-ICT-OR, in samenwerking met Escala, een geknipte opleiding klaar: 

  • Opleiding voor leidinggevende (1 dag) - 10 maart 
  • Opleiding voor informatiebeheerder (3 dagen) - 18 maart

Kijk in de V-ICT-OR kalender voor meer informatie en inschrijving.