Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Een stap vooruit met CCSP

11/03/2015

V-ICT-OR heeft samen met Microsoft en de partners Net-It, RealDolmen en Infront een verdere stap gezet in het CCSP-concept. Dit concept staat voor common citizen service platform, een platform ten dienste van de digitale dienstverlening. Via dit platform werken de besturen hun oplossingen uit boven op één standaard (OSLO) en delen ze die oplossingen met elkaar. Met de adoptie van het OSLO-datamodel is een CCSP - OSLO-versie beschikbaar gekomen, waarop de partners nu de verdere ontwikkelingen voor lokale besturen zullen doen. CCSP is opgezet voor die lokale besturen die werken met het softwarepakket MS Dynamics CRM, een keuze die ze al of niet zelf hebben gemaakt.
Binnen dit project delen (nu 12) lokale besturen hun ontwikkelingen op basis van Microsoft Dynamics CRM en de koppelingen van dit platform met de authentieke bronnen, zoals VKBO, bevolkingsregister en CRAB.

Het 'Shared Platform Charter' dat al eerder werd geïnitieerd met de geëngageerde gemeenten Aalter, Gent, Diksmuide, Lokeren, Maaseik, Maldegem, Menen, Mol en Zedelgem, zal zich nu verder kunnen uitbreiden en effectiever gebruik kunnen maken van het platform. Het basisconcept werd opgestart in Aalter, waar men als eerste hun idee stapsgewijs daadwerkelijk in uitvoering zag komen.

Om op basis van de nieuwe opzet met OSLO als basis verder te gaan, is er voor alle geïnteresseerde besturen een bijeenkomst gepland op 31 maart om 13u30 in het VAC Gent, zaal Corneel Heymans, 4e verdieping - Virginie Lovelinggebouw, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent.


Tijdens deze bijeenkomst zullen we nakijken welke toepassingen nu in gebruik zijn en omgezet dienen te worden naar de nieuwe OSLO standaard. We zullen een inventarisatie maken van toepassingen waar nood aan is, zodat de partners een aantrekkelijk voorstel kunnen maken in cofinanciering tussen de besturen (gedeelde lastenboeken) die opgenomen kunnen worden in het CCSP-platform en zo onderling gebruikt kunnen worden.

Heb je belangstelling om deel te nemen aan deze bijeenkomst, dan verwachten we je aanvraag via info@v-ict-or.be en sturen wij je de officiële uitnodiging.