Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatieveiligheid voor leidinggevenden

18/03/2015

Wat is de rol en de verantwoordelijkheid van zowel managers en mandatarissen van steden, gemeenten en openbare centra voor maatschappelijk welzijn, die vallen onder de bepalingen voor de bescherming van persoons- en sociale gegevens (KSZ)? Daarover gaat deze opleiding die doorgaat op 26/3 in Berchem.  

Programma: 

  • Wat is informatieveiligheid - Scope?
  • Historiek, noodzaak m.b.t. informatieveiligheid KSZ en OCMW's
  • Integratie van ICT van steden gemeenten met ICT van OCMW's
  • Op welke standaarden (ISO 27002) en KB's is dit gebaseerd?
  • De toepassing van ISO 27002 naar publieke sector toe:"De richtsnoeren met betrekking tot informatiebeveiliging van persoonsgegevens in steden, gemeenten en in andere instellingen die deel uitmaken van het netwerk dat beheerd wordt door de Kruispuntbank van Sociale Zekerheid (KSZ).
  • Rol van de Informatieveiligheidsconsulent en de rol van Mandatarissen?
  • Meten is weten: toelichten informatieveiligheidstool voor lokale besturen.

Je kan er nog bij: bekijk dan hier alle informatie en schrijf in!