Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Verwerking binnenkomende facturen - efficiënter dankzij e-invoicing

19/03/2015

Het einde van de papieren factuur. Dat is de ambitieuze doelstelling van wat e-invoicing (elektronische facturatie) genoemd wordt. Dit project is meer dan een “gewone” digitalisering. Het zal een belangrijke administratieve vereenvoudiging voor het bedrijfsleven en een omvangrijke efficiëntieverbetering van de financiële processen bij overheden teweegbrengen. Nu de Vlaamse overheid onlangs de eerste stappen op dit gebied gezet heeft wordt stilaan duidelijk hoe het ook voor lokale overheden en verzelfstandigde lokale entiteiten mogelijk zal zijn om deze efficiëntiewinst in de komende jaren te realiseren.

Het e-invoicingproject van de Vlaamse overheid sluit naadloos aan bij de Europese en federale plannen. Het voorkomt dat elk bestuur haar eigen e-invoicing oplossing moet zoeken en het bedrijfsleven geconfronteerd wordt met een onontwarbaar kluwen van e-invoicing toepassingen.

Meer weten? Kom dan naar Shopt IT op 30 april. Hans C. Arents, Senior adviseur e-government bij de Vlaamse overheid, licht dan toe hoe de e-invoicing oplossing van de Vlaamse overheid in elkaar zit, en hoe lokale overheden er gebruik kunnen van maken, hetzij rechtstreeks, hetzij via een dienstenleverancier.

Congres Shopt IT - informatie - programma - inschrijving