Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Binnenkomende facturen efficiënter verwerken - dankzij e-invoice

27/03/2015

Het einde van de papieren factuur. Dat is de ambitieuze doelstelling van wat e-invoicing (elektronische facturatie) genoemd wordt. Dit project is meer dan een “gewone” digitalisering. Het zal een belangrijke administratieve vereenvoudiging voor het bedrijfsleven en een omvangrijke efficiëntieverbetering van de financiële processen bij overheden teweegbrengen. Nu de Vlaamse overheid onlangs de eerste stappen op dit gebied gezet heeft wordt stilaan duidelijk hoe het ook voor lokale overheden en verzelfstandigde lokale entiteiten mogelijk zal zijn om deze efficiëntiewinst in de komende jaren te realiseren.

Het e-invoicingproject van de Vlaamse overheid sluit naadloos aan bij de Europese en federale plannen. Het voorkomt dat elk bestuur haar eigen e-invoicing oplossing dient te zoeken en het bedrijfsleven geconfronteerd wordt met een onontwarbaar kluwen van e-invoicing toepassingen. Tijdens Shopt IT op 30/4 komt u er alles over te weten. Hans C. Artents, Senior adviseur e-government Vlaamse overheid, licht toe hoe de e-invoicing oplossing van de Vlaamse overheid in elkaar zit, en hoe lokale overheden er gebruik kunnen van maken, hetzij rechtstreeks, hetzij via een dienstenleverancier.

Shopt IT programma en inschrijving