Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Werken aan informatieveiligheid

27/03/2015

Informatieveiligheid staat meer dan ooit in de belangstelling. Het samengaan van OCMW en gemeente zorgt voor nieuwe uitdagingen op vlak van informatieveiligheid. Schaubroeck wil vanuit diverse probleemstellingen producten in de kijker zetten en toetsen naar interesse hiervoor binnen de lokale overheidsmarkt. Met IBM Guardium implementeert u een gecentraliseerd beheer voor “real-time” databeveiliging en monitoring, een fijnmazige databank auditing, geautomatiseerde rapportering en toegangscontrole op data-niveau. Guardium inventariseert en neutraliseert mogelijke kwetsbaarheden van het databankproduct (vulnerabilities). Het voldoet aan de Europese ISO-27002 norm omtrent databeveiliging. 

Veeam replication en het toegevoegde “Failover plan” in v8 maakt het enerzijds mogelijk om een 'datacenter' consolidatie tussen OCMW en gemeente uit te voeren zonder downtime! Het laat anderzijds ook toe dat OCMW en gemeente elkaars omgeving gebruiken als disaster recovery site. Veeam backup kan gebruikt worden voor lokale backup doeleinden, maar kan in samenwerking met Cloud Connect ook een off site secondary backup bieden. Een service die aangeboden kan worden vanuit Schaubroeck. 

U krijgt hierover een toelichting tijdens Shopt IT op 30/4