Hoe discussiëren over een processchema met een groep?

20/04/2015     Algemeen nieuws en Processen     Vlaamse ICT Organisatie     1242     0

Wie al een aantal complexe processchema’s heeft uitgetekend heeft vast al hetzelfde probleem meegemaakt: Hoe bespreek je tijdens een vergadering met een groot aantal deelnemers een dergelijk schema? Tijdens de toelichting van het schema door de analist is het voor de aanwezigen vaak niet eenvoudig om te volgen.

Zeker niet als men even werd afgeleid. Vaak zie je dan de aanwezigen naar het scherm staren, wachtend tot de analist heeft afgerond. Na de toelichting volgt dan een bespreking onder de aanwezigen. Maar hoe geef je als deelnemer aan de discussie precies aan welk onderdeel van het schema je wenst te bespreken?

Vaak ontstaat dan een druk heen-en-weer-geloop naar het scherm om aan te duiden wat men wenst te bespreken. In de voorbije jaren werden bij Smals voor bovenstaande problemen een aantal oplossingen uitgewerkt.

Bron en meer info

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!