Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Een app. Die maak ik wel even! Nog een reden om naar Shopt IT te komen.

23/04/2015

Cijfermatig weten we het al een tijdje. Mobiel surfen is in opmars.
En met dat mobiel surfen is ook de omslag gemaakt naar het eerder verspreiden van info via apps dan via websites.
 
Mobiele applicaties vormen zo een steeds  populairder wordende manier om informatie te verstrekken.
Lokale besturen stellen zich dan ook terecht de vraag of (en hoe) zij hierin moeten of kunnen investeren. Het ontwikkelen van kwalitatieve apps vereist een heel specifieke expertise, en deze komt vaak met een navenant prijskaartje. Er zijn echter alternatieven, en in veel gevallen kan een degelijke mobiele website (een “web-app”) volstaan om de beoogde doelgroep te bereiken.

Net daarom organiseren we op Shopt It een workshop om met een eenvoudige methode snel, en zonder programmeren, een dergelijke mobiele website in elkaar te steken. Op basis van een eenvoudige spreadsheet (Excel of gelijkaardig) en een aantal “application templates” die werden ontwikkeld in het Europese project “Citadel on the Move”, wordt er gedemonstreerd hoe je zelf een eenvoudige maar snel inzetbare web-app in elkaar kan knutselen. We overlopen de methode stap voor stap, en geven voorbeelden van finale applicaties.

Niet te misssen dus. Inschrijven kan nog.