Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Transparante overheid is een open (data) overheid

28/04/2015

In een zoektocht naar goede praktijken omtrent wat open data voor lokale besturen kan betekenen, kwamen we via ons LOLA netwerk de City of Hartford (Connecticut) op het spoor.

Hartford is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Connecticut en was de historische zetel van Hartford County tot Connecticut de regering in 1960 ontbonden werd. Hartford heeft een bevolking van 124.775 inwoners, het is op de kuststeden van Bridgeport, New Haven, en Stamford na de grootste stad van Connecticut.

Hun open data platform biedt transparantie voor de bevolking met een vrij gemakkelijke toegang tot stedelijke informatie omtrent uitgaven voor het lopende boekjaar, maar geeft ook een beeld op de voorgaande jaren. Deze interactieve website kan gebruikt worden om de details van de overheidsuitgaven per categorie, afdeling, fonds, overheidsgebied en leverancier te zoeken. De details van de financiële gegevens op deze site bestrijken elk niveau van overheidsuitgaven en van de totale uitgaven aan de individuele leveranciers. Loonadministratie en inkomsten zijn eveneens beschikbaar.

Laat u inspireren door een andere vorm van openheid!

Hartford Open Data - https://data.hartford.gov

The City of Hartford's Citizen Transparency site -http://openbooks.tylertech.com/hartford/TransWebPages/Home.aspx

City Website