Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ICT-doelstellingen efficiënt opvolgen in team op school

04/05/2015

Voor je als school kan spreken over het optimaal inzetten van ICT is het cruciaal om goed te weten met welke doelstelling jouw school met ICT aan de slag wil.
Kennisnet publiceerde een handige overzichtskaart met als centrale vraag: "Hoe kunnen scholen ICT inzetten bij het realiseren van hun doelen?".
Misschien zet je ICT in een eerste fase in om de ontwikkeling van het team in kaart te brengen? Wie bevindt zich op welk niveau in het gebruik van ICT?
Of je focust op de ontwikkeling van leerlingen om zo de leervorderingen in kaart te brengen en zo eventueel efficiënter te differentiëren.
Je kunt ICT ook inzetten om de schoolwerking te optimaliseren om de planlast van de collega's te verlagen.
ICT kan ook een hefboom zijn om op een éénduidige wijze te rapporteren aan inspectie.
Dankzij de inzet van ICT is het ook mogelijk om op een effectieve wijze informatie uit te wisselen met de verscheidene partners van een school.

Wat nu?
Jullie hebben deze doelstellingen bepaald en een ICT-beleidsplan uitgeschreven.
Met welke systemen kan je deze doelstellingen als directie of coördinator efficiënt opvolgen?
Hoe kan je als directie of coördinator in één oogopslag zien wat goed loopt en voor welke doelstellingen eventueel actie moet ondernomen worden?
Om u hierin te begeleiden organiseert V-ICT-OR, kenniskring all-e, de training "ICT-doelstellingen efficiënt opvolgen in team".

Inschrijven doe je met dit formulier.

All-e staat voor ‘Augmented Lifelong Learning in Education’. We willen ICT inzetten om het leren te verrijken, het werken te vereenvoudigen en de communicatie te versterken. Meer informatie over all-e

V-ICT-OR vzw, of Vlaamse ICT Organisatie is dé ledenorganisatie voor eenieder binnen de lokale overheid en in de scholen betrokken bij ICT en informatiemanagement. V-ICT-OR biedt een forum van IT best practices die de dienstverlening van lokale besturen en scholen verbetert. Meer informatie over V-ICT-OR