Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Lancering bizLocator op 12 juni 2015 te Gent

13/05/2015

Wil u als lokaal bestuur starters en ondernemingen helpen bij het vinden van een passende locatie in uw gemeente? Heeft u zelf zicht op welke bedrijfspanden op de markt zijn of investeert u tijd en geld om dit te weten? Mede onder impuls van het Agentschap Ondernemen en de sector van de vastgoedmakelaars is een nieuw online platform 'bizLocator' ontwikkeld, waarop alle aanbieders aangezet worden hun aanbod kenbaar te maken. BizLocator is een instrument aan dat op de markt aangeboden bedrijfspanden zal centraliseren.

De informatie op dit online platform bizLocator is gratis consulteerbaar en biedt lokale besturen ook de mogelijkheid kennis op te doen over de vraag naar en het aanbod aan bedrijfsvastgoed zonder zelf te moeten investeren in het registreren en inventariseren.

De lancering vindt op 12 juni plaats in Gent, niet toevallig de pilootstad voor bizLocator. De administrateur-generaal van het Agentschap Ondernemen, Bernard De Potter, en Schepen Haven, Economie en Ondernemen van de stad Gent, Mathias De Clercq, schetsen samen met andere gastsprekers de strategie van dit nieuwe instrument. Daarnaast krijgt u in primeur een demo en toelichting van bizLocator.

Programma 

Vanop de 21ste verdieping van het Vlaamse Administratief Centrum in Gent krijgt u het verhaal van bizLocator gepresenteerd.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00u

Keynote door Mathias De Clercq - Schepen van Haven, Economie en Ondernemen van de stad Gent

14.20u

Panelgesprek met Mathias De Clercq - Schepen van Economie van de Stad Gent, Stephan Coenen - voorzitter CIB Vlaanderen, Eddy Van der Stock - voorzitter V-ICT-OR en Claudia De Gryze - Dienst Vestiging en Ruimtelijke Economie bij Agentschap Ondernemen

14.50u

Toelichting en demo bizLocator door Raf Buyle

15.10u

Startschot door Bernard De Potter, Administrateur-generaal van Agentschap Ondernemen

15.30

Receptie en netwerkmoment

Praktisch

Datum en uur: vrijdag 12 juni 2015 om 14 uur

Plaats:  VAC Virginie Loveling te Gent (aan St. Pietersstation)

Inschrijven 

Inschrijven vóór 5 juni kan via deze link

Bereikbaarheid

Het VAC ligt vlak aan het station Gent Sint-Pieters.

  • Voor wie met de trein komt:

Wandel het station uit langs de hoofdingang (voorkant). Het gebouw ligt onmiddellijk links. U kan de ingang bereiken via de hellende loopbrug die zich boven de bus- en tramhaltes bevindt. Door de draaideur gaat u naar links waar u zich kan aanmelden aan de onthaalbalie.

  • Voor wie met de auto komt:

Er zijn geen gratis parkeerplaatsen aan het Virginie Lovelinggebouw.
Je kan gebruik maken van de betaalparking van station Gent Sint-Pieters (uitsluitend elektronisch te betalen). De parking kan je best vinden door op je GPS "Sint-Denijslaan 244, 9000 Gent" in te geven. De onthaalbalie bevindt zich op de 1e verdieping van het Virginie Lovelinggebouw.  

Een uitgebreide wegbeschrijving vindt u in bijlage.