Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Apps4EU - voor ondernemingen

16/06/2015

Apps For Europe, het Europese netwerk dat app-ontwikkelaars helpt om aan de hand van open data succesvolle ondernemingen op te zetten, heeft zijn laatste algemene vergadering erop zitten. Op 10 en 11 juni zetten de partners van dit succesvolle project de puntjes op de i, en reflecteerden zij over de afgelopen jaren. 

Voor het eerst sinds het ontstaan van de hype rond open data, zien we langzamerhand hoe de (beloofde) economische impact van open data werkelijkheid wordt. Waar open data vroeger een curiositeit was die zich veelal beperkte tot de donkere krochten van "hackerspaces" en kleinschalige evenementen voor specialisten, komen er nu, mede onder impuls van Apps For Europe, steeds vaker voorbeelden van succesvolle startups, met indrukwekkende toepassingen.

Het netwerk organiseerde 13 "Business Lounges" en 2 grootschalige online competities om startups te helpen om een duurzaam business model te ontwikkelen. De laatste editie telde 168 inzendingen uit 15 Europese landen en leverde enkele schitterend voorbeelden van hoe open data kan helpen om actuele maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Nu is het zaak om dit momentum niet te verliezen. De partners zetten in ieder geval al hun schouders onder een aantal initiatieven die startups verder ondersteunen, en bouwen het netwerk verder uit.

Meer informatie op http://www.appsforeurope.eu