Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Antwerpen gaat inwoners en bezoekers volgen via sensoren

19/06/2015

Het project van de stad Antwerpen, het Vlaams digitaal onderzoekscentrum iMinds en de mobiele netwerkprovider Mobile Vikings luistert naar de naam City of Things. Het is "het grootste in zijn soort in Europa", schrijft Gazet van Antwerpen. De start ervan is voorzien voor eind dit jaar.

Concreet worden op verschillende plaatsen in de stad, vooral in het toeristisch centrum en op drukke winkel- en verkeersassen, een groot aantal sensoren geplaatst. Die zullen de gsm-signalen opvangen van zij die een mobiel toestel op zak hebben.

Met die data kan in detail bekeken worden hoe mensenmassa's zich door de stad bewegen. Ook kan met de technologie de capaciteit van een evenement exact worden gemeten.

bron