Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Strategische ICT planning - Hoe doen buitenlandse collega's het?

26/06/2015

Strategie blijft vaak buiten beeld in de praktijk. Lokale besturen maken onvoldoende duidelijk wat naast de financiële kost, de echte opbrengst is van een ICT-investering. Het zit in onze cultuur dat de kosten zowat het enige is wat men echt concreet wenst te maken. Het is dan ook niet verrassend dat ICT-trajecten vooral op kosten worden gestuurd en niet altijd op hun toegevoegde waarde voor de organisatie. Hoewel de inhoudelijke discussie rond ICT in gemeenteraden en colleges ontbreekt of beperkt is, stoppen heel wat collega's veel tijd in planning en strategie.

Ook bij onze collega's uit ons LOLA netwerk is dit zo. Bekijk hier alvast het strategisch plan van onze collega uit Nevada County.