Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VlaVirGem past helemaal binnen Vlaanderen Radicaal Digitaal

20/07/2015

De Vlaamse Regering stimuleert in 2015, 2016 en 2017 projecten die bijdragen aan de doelstellingen van Vlaanderen Radicaal Digitaal met een hefboombudget van 10 miljoen euro per jaar. Het programma Vlaanderen Radicaal Digitaal lanceerde daarom een projectoproep binnen de Vlaamse overheid.

V-ICT-OR heeft samen met een aantal partners het projectvoorstel ‘VlaVirGem’ ingediend, de Vlaamse Virtuele Gemeente. In totaal dienden 38 entiteiten een projectvoorstel in, waarvan er 15 zijn geselecteerd.

De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 17 juli beslist om het project VlaVirGem vanuit dit hefboombudget op te starten. Dit project wil de bouwstenen inzake e-government die op Vlaams (en federaal) vlak ontwikkeld worden, uitrollen naar de lokale besturen. Op die manier kunnen er gestandaardiseerde oplossingen uitgerold worden naar de lokale besturen, rekening houdend met hun maturiteitsniveau op vlak van informatie- en ICT beleid. Dit initiatief begeleidt 308 gemeenten bij het inzetten van generieke componenten op vlak van informatiebeleid, informatieveiligheid en processen. Componenten ontwikkeld op niveau van de hogere bestuurslagen worden grondig uitgetest binnen een virtuele gemeente (proeftuin). Pas wanneer deze implementeerbaar zijn, worden ze aangeboden en geïmplementeerd in lokale besturen.

Meer info