Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Klaar voor een digitale toekomst? (Nieuw Zeeland)

07/11/2015

Onze zusterorganisatie ALGIM (* lokale ICT) uit Nieuw Zeeland, schreef samen met de vereniging voor lokale overheidsmanagers (** lokale secretarissen) een rapport waarin ze de invloed van nieuwe informatie- en digitale technologieën op een lokale overheid hebben vastgelegd.

De evolutie van de informatie- en communicatietechnologie en de manier waarop dit impact heeft op mens en maatschappij, biedt ook voor hun 78 lokale overheden nieuwe kansen. Kansen om de dienstlevering te verbeteren, om deze effectiever en efficiënter te laten verlopen. De presumptieve gevolgen van nieuwe technologieën zijn immers niet altijd meteen duidelijk en het tempo van de verandering op de werking is vaak verbijsterend.

Ook aan de andere zijde van de wereld kent men op lokaal niveau dezelfde uitdagingen.

Meer met minder – “increasing efficiencies and reducing costs”.

Hun rapport wil vooral niet-deskundige lokale overheidsmanagers inzicht geven in de technologische diversiteit, maar staat ook stil bij de implicaties ervan. Het rapport richt zich op 10 ontwikkelende en opkomende technologieën, van mobiele communicatie naar 3D printing tot en met de evolutie omtrent elektrische voertuigen, het “Internet of Things”, “big data analytics” en cloud computing. Meer dan de moeite om door te lezen.

Of beter – kom op 18 en 19 november de auteurs zelf aan het woord horen in Antwerpen – Hilton. Nog niet ingeschreven?

Je zal dergelijke kans, om specialisten vanuit Amerika, Canada, Nieuw Zeeland en enkele Noord Europese landen samen aan de slag te zien, niet snel terug krijgen!

Lees het rapport alvast

 

(*) ALGIM - Association of Local Government Information Management

(**) SOLGM - Society of Local Government Managers