Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Innovative Open Data Education – ODEdu

11/11/2015

Onze Vlaamse ICT Organisatie gaat onder zijn internationale koepel (LOLA) samenwerken met een aantal partners binnen het Erasmus+ programma. Erasmus+ tracht tijdens de periode 2014-2020 doelgerichte projecten op te zetten om onderwijs, jeugd en sport extra te ondersteunen. 

Deze samenwerking krijgt vorm onder het project “Innovative Open Data Education and Training based on PBL and Learning Analytics”, dat met een looptijd van 36 maanden (2016-2018) zeven internationale partners samenbrengt voor de uitwerking (University of Macedonia  (UOM) Griekenland, Open Data Institute (ODI) United Kingdom, AALBORG UNIVERSITET (AAU) Denemarken, AcrossLimits Malta, Association of Information Technology Companies of Northern Greece (SEPVE) Griekenland, ProXML BVBA België en Linked Organisation of Local Authorities (LOLA) de internationale koepel van V-ICT-OR).

Het uiteindelijke doel van dit ODEdu project is om een “kennis alliantie” tot stand te brengen tussen de academische wereld, het bedrijfsleven en de publieke sector die samen Open Data onderwijs en opleidingen zal stimuleren. Het project start op 1 januari 2016.

De internationale werking van LOLA kan u op 18 en 19 november bekijken in Antwerpen (Hilton)